Ana Sayfa Haberler 27 Şubat 2023 82 Görüntüleme

Sizin İçin En Doğru Sarsılmaz’ı Nasıl Seçmelisiniz?

Silah sanayisi ve özellikle tabanca sektörü, son yıllarda kullanıcıların her türlü ihtiyacına cevap verebilen alternatifler üretiyor. Gövde malzemesinden şarjör kapasitesine, nişangâh seçiminden kabza modellerine kadar pek çok farklı alternatif, kullanıcının beğenisine sunuluyor. Yabancı kaynaklarda “custom made” olarak adlandırılan; kişiye özgü, emsalsiz tabancalar artık uzak bir hayal değil. Kullanıcının tek yapması gereken ne istediğini bilmek ve bir tabanca üreticisine danışmak. Tabanca üreticisi denince de akla ilk gelen markalardan olan Sarsılmaz, tabanca satın almayı düşünenlerin isteklerine fazlasıyla cevap verebilen, eksiksiz ve dünya standartlarının da üzerinde tabancalar üretiyor. Bunlara getireceği yenilikler ve ekleyeceği yeni modeller için de çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye’nin tüm dünyada tercih edilen silah markası Sarsılmaz’ın, 65’in üzerinde tabanca modeli bulunuyor. Bir tabanca sahibi olmak isteyen kullanıcı, bu kadar çok alternatif arasından ihtiyacına uygun bir seçim yapabiliyor. Kullanıcıların bu modeller arasından seçim yaparken dikkate alması gereken pek çok nokta bulunuyor. Bunlardan kullanıcının tercihini etkileyen belki de en önemli kriter, tabancanın hangi malzemeden yapılmış olduğu. Bu noktada kullanıcıların karşısına iki farklı seçenek çıkıyor: Çelik ya da polimer gövdeli tabancalar. Bu seçim, tabancanın ağırlığını da etkiliyor. Eğer kullanıcı, tabancasının ağırlığını unutmak ve faaliyetlerinde hafifliğin vereceği avantajları yaşamak istiyorsa polimer gövdeli tabancalara yöneliyor. Diğer yandan silah sahibinin belinde, çantasında ya da koltuk altı kılıfında taşıyacağı ağırlık, onun günlük aktivitelerini engellemeyecekse çelik gövdeli tabancalar birinci tercih oluyor.

K2 45 ailesinin üyeleri, dünyanın en yüksek fişek kapasitesine sahip .45 kalibre tabancaları arasında yer alıyor.

Seçim yaparken dikkate alınan ikinci kriter ise tabancanın kullanım amacı. Burada da güvenlik ya da sportif amaçlar karar noktası olarak öne çıkıyor. Güvenlik arayan ya da tehlikeli ortamlarda görev yapan kullanıcı, bazen emniyet kilidi olmayan bir model arıyor. Bazı durumlarda da tam tersine kullanıcı, kendisine sağlanacak en fazla güvenlik önlemini; iğne kilidi, iğne emniyeti, atım yatağı dolu göstergesi ve tetik emniyeti gibi hususları, seçim kriterlerinde en başa koyuyor. İhtiyaçlar arasında değinilmesi gereken hususlardan biri de günümüz modern tabancalarında sıkça karşılaşılan MIL-STD-1913 uyumlu (Picatinny) ray sistemi. Sarsılmaz’ın, ister çelik isterse de polimer gövdeye sahip olsun pek çok modelinde standart olarak sunduğu bu ray sistemiyle kullanıcılar, taktik fenerler ya da lazer işaretleyiciler gibi aksesuarları silahlarıyla beraber kullanabiliyorlar.

Önemi ve popülerliği giderek artan sportif tabanca atıcılığı da insanları bir tabanca sahibi olmaya yönlendirebiliyor. Kullanılan malzeme, güvenlik ve sportif amaç kriterleri, kendi içlerinde pek çok seçenek barındırıyor. Kullanıcı, bu noktada uygun bir kılavuza ihtiyaç duyuyor.

İzleyen bölümlerde, seçim yaparken sorulan soruların farklı cevaplarını, sizler için derledik.

K12 SPORT X, soğutma kanalları ve kavramayı kolaylaştırmak üzere tasarlanan kabzasıyla en verimli kullanım için üretildi.

Birinci Adım: Çelik mi, Polimer mi?

Günümüzde artık klasikleşmiş olan çelik gövdeli tabancalar, kullanıcıya sundukları güvenilirlik ve dayanıklılığın yanı sıra ağırlıklarından ötürü daha az şahlanmaları, seri atışlarda daha iyi performans sunmaları ve yüksek sıcaklıklara daha iyi direnç göstermeleriyle öne çıkıyor. Diğer seçenek ise malzeme biliminin hayatımızın hemen her alanına kazandırdığı ve son derece sağlam bir yapıya sahip olan polimerden üretilen tabancalar. Polimer gövdeli tabancalar, kullanıcısına öncelikle hafiflik olmak üzere kolay taşıma avantajlarını mükemmel bir şekilde sunuyor.

Sarsılmaz ister çelik olsun ister polimer, tüm tabancalarını performans, verimlilik ve güvenlik açısından mükemmel sonuçlar verecek şekilde tasarlıyor ve üretiyor. Tüm modeller, piyasaya sürülmeden önce, uzun soluklu mühendislik çalışmaları ile tasarlanıyor ve uluslararası standartlardaki testlere tabi tutuluyor. Satışa sunulan bir Sarsılmaz tabancaya sahip olmak isteyen kullanıcıya ise kendi kişisel tercihlerini göz önünde bulundurarak bir seçim yapmak kalıyor.

KILINÇ 2000 serisi, uzun yıllardır Türk ordusu ve emniyet teşkilatı tarafından kadro silahı olarak kullanılıyor.

Çelik Gövdeli Tabancalar Sağlam Bir Tutuş, Eşsiz Bir Performans Sunuyor

Çelik, silah sanayisinin uzun yıllardır üretimde kullandığı, son derece sağlam ve mükemmel sonuç veren bir malzeme. Bu nedenle klasik tabanca kullanıcılarının ilk tercihi, çelik gövdeli tabancalar oluyor. Sarsılmaz markalı çelik gövdeli tabancalar gerek profesyonel gerek sportif gerekse kişisel kullanım için en iyi sonucu verecek şekilde tasarlanıyor ve üretiliyor. Çelik gövdeli tabancalar, her şeyden önce ağırlıkları dolayısıyla sağlam bir tutuş sağlıyor ve şahlanmayı, yani atış sırasında namlunun yukarı doğru hareketini asgari seviyeye indiriyor. Dolayısıyla hedefe yönelik “usta işi” denilebilecek hassas atışlarda, son derece iyi performans sağlıyor. Bu tabancalar, her ne kadar malzeme bakımından birer klasik olsalar da teknik özellikleri göz önüne alındığında, son derece modern tekniklerle ve teknolojinin son yenilikleri kullanılarak üretiliyor. Tetik sistemi özellikleri dikkate alındığında ise K12 ailesi haricinde, diğer tüm çelik gövdeli tabancalar çift hareketli (double action) tetik sistemiyle çalışıyor. Sportif özellikleriyle öne çıkan K12 ailesi ise tek hareketli (single action) tetik sistemine sahip.

SR 38 serisi, koleksiyoncular için harika bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Sarsılmaz’ın çelik gövdeli tabancalar ailesinde; P8 L, P8 S, K2 45, K2-45 C, K12 SPORT, K12 SPORT X, KILINÇ 2000 LIGHT, KILINÇ 2000 MEGA, K11, SR 38 6” ve SR 38 4” modelleri yer alıyor.

Her biri kendine özgü eşsiz özellikler taşıyan bu tabancaların öne çıkan özellikleri ise şöyle sıralanıyor:

  • P8 ailesinde, namlunun şahlanmasını önleyen kompansatör bulunuyor. Bu ailedeki tabancaların gezi ayarlanabilirken arpacıkları değiştirilebiliyor. İsteğe bağlı kişiselleştirilebilme seçenekleriyle sunulan silahın kapak takımı üzerinde soğutma kanalları bulunuyor. Tabancanın kabza kapakları isteğe göre değiştirilebiliyor. Kabza kapaklarının da ötesinde, tamamıyla eşsiz bir tabanca isteyen kullanıcılara ise el işlemesi gravürler opsiyonel olarak sunuluyor. Hatta altın kaplama ve sedef kakma kabzalarla babadan oğula geçen aile yadigârı bir silaha sahip olunabiliyor.
  • K2 45 serisi, dünyada çok az sayıda .45 kalibrelik tabancanın sahip olduğu yüksek mermi kapasitesiyle dikkat çekiyor. Bu tabancalar, 14 mermi taşıyabilen şarjör seçeneğiyle satışa sunuluyor. K2 45 serisi tabancalar, ayarlanabilir gez özelliğiyle kullanım esnekliği sağlıyor. Namlu altında MIL-STD-1913 uyumlu (Picatinny) ray sistemine sahip silahın dikkat çeken özelliklerinden biri de zarif ve ince kabzası. Tabancanın .45 ACP kalibre mühimmat ateşlediği ve şarjörünün çift sıralı olduğu düşünüldüğünde, bu inceliğin elde edilebilmesinin arkasındaki mühendislik çalışması daha iyi anlaşılıyor. İnce kabza sayesinde rahat bir şekilde kavranan tabancanın tetiği de oldukça yumuşak.
  • K12 SPORT tabanca ailesi, sportif müsabakalar için özel olarak geliştirilen bir seri olarak öne çıkıyor. Horoz ateşlemeli bu tabancaların namlusu, kapağı ve gövdesi, alaşımlı ve paslanmaz dövme çelikten imal ediliyor. Kullanıcısına kişiselleştirilebilir bir tabanca sunan K12 SPORT modeli tabancaların gezi, arpacığı ve tetiği ayarlanabiliyor. Bu model tabancalar, tek el ile kontrolü kolaylaştıran uzatılmış şarjör düşürme düğmesi, emniyet mandalı ve kapak düşürme mandalına sahip. Böylece atıcılar, tüm bu kontrollere çok hızlı bir şekilde erişebiliyor ve bir müsabaka sırasında zaman kaybetmiyor. Bu ailedeki tabancalardan K12 SPORT, atış hızını arttıran bir başka özellik olan şarjör hunisi (magwell) ile sunuluyor.
  • KILINÇ 2000 serisi, uzun yıllardır Türk ordusu ve emniyet teşkilatı tarafından kadro silahı olarak kullanılıyor. Tamamen alaşımlı çelik gövdesi ile kullanıcısına yüksek güvenirlik sağlayan bu seride; değiştirilebilen arpacık, iğne kilidi, ergonomik ve kaymayı önleyen horoz ve ergonomik tetik korkuluğu, standart olarak sunuluyor.
  • K11 ise her koşulda kolay kullanım için tasarlanan bir model olarak dikkat çekiyor. K11’in en önemli özelliği, emniyet mandalı kapalıyken de kurulabilmesi. Bu özelliğiyle emniyet ve koruma görevlerinde bulunan kullanıcıların birinci tercihi olan tabanca ile hızlı atış yapılması ya da tabancanın hemen kurulması gereken durumlarda zaman kaybedilmiyor.
  • SR 38 serisi tabancalar, halk arasında altı patlar ya da toplu tabanca olarak biliniyor. Bu seri, klasik bir modelin modernize edilmiş hali olarak koleksiyoncular için harika bir seçenek oluşturuyor. Bu tabancalar, bir koleksiyon parçası olmanın ötesinde, ateşlemeye hemen hazır olmasıyla yakın koruma görevlerinde rahatlıkla kullanılabiliyor.
P8 ailesinde, namlunun şahlanmasını önleyen kompansatör bulunuyor.

Polimer Tabancalar, Rahat Kullanım ve Güvenilirliği Bir Arada Sunuyor

Polimer, son zamanlarda üretilen yeni tabanca modellerinde tercih edilen gövde malzemesi olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gören Sarsılmaz modellerinde de kullanılan polimer, esnek kullanım olanaklarını beraberinde getiriyor. Sarsılmaz’ın polimer gövdeli tabancaları, modern teknolojinin tüm özelliklerini barındırırken namluları alaşımlı paslanmaz çelikten üretiliyor.

Sarsılmaz’ın polimer gövdeli tabancalarda geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Tabanca kullanıcıları, bu geniş ürün ailesi içerisinden seçim yaparken karşılarına farklı mühimmat çaplarına, namlu boylarına, şarjör kapasitelerine, emniyet sistemlerine ve hatta farklı gövde renklerine sahip modeller çıkıyor. Çalışma prensipleri dikkate alındığında ise B6 ailesi çift hareketli (double action) tetik sistemiyle çalışırken SAR 9 serisi tabancaların ise tek hareketli (single action) tetik sistemine sahip olduğu görülüyor.

Sarsılmaz’ın polimer gövdeli tabanca ailesi; B6, B6C, B6C-S, B6C-M, B6C-LR, SAR 9T, SAR 9 METE, SAR 9X, SAR 9 SPORT, SAR 9C, SAR 9, SAR 9 SP, SAR 9 SC, SAR 9 Gen2 ve SAR 9 CX modellerinden oluşuyor.

B6 ailesi, ilkleriyle öne çıkıyor. B6C, Türkiye’nin ilk yerli kompakt polimer tabancası unvanını taşıyor.

Kullanıcısına birbirinden farklı özellikler sunan Sarsılmaz polimer tabancaların öne çıkan özellikleri ise şöyle sıralanıyor:

  • B6 ailesi, ilkleriyle öne çıkıyor. Örneğin B6C, Türkiye’nin ilk yerli kompakt polimer tabancası unvanını taşıyor. Öte yandan bu ailede bulunan tabancalar, farklı mühimmat ve namlu boyu seçenekleriyle kullanıcılarına tercih imkânı sağlıyor. Sarsılmaz, renk olarak klasiklikten uzaklaşmak isteyen kullanıcıları da unutmuyor: B6C tabancalar, her zaman karşılaştığımız mat siyah rengin yanı sıra pembe ve mor renklerde de üretiliyor.
  • SAR 9 ailesine adını veren SAR 9, Sarsılmaz’ın polimer gövdeli tabancalarının hiç kuşkusuz amiral gemisi. “Özgün Yerli Tabanca Geliştirme (ÖYTG) Projesi”nin birincisi seçilen SAR 9, en zorlu şartlarda mükemmel sonuç vermek üzere tasarlandı. Kullanıcı ihtiyaçlarına göre geliştirilen ve zamanla üye sayısı artan SAR 9 serisi, geniş bir yelpazedeki ihtiyaçları karşılıyor. İğne ateşlemeli SAR 9 ailesinin gövdesi polimer malzemeden, namlu ve kapağı ise alaşımlı dövme çelikten imal ediliyor. Tüm modeller, 9×19 mm çapında ve tek hareketli tetik sistemiyle çalışıyor. Tabancaların kabzalarında, 3 farklı ebatta yan ve sırt kapakları bulunuyor. Bu kapaklar, kullanıcı tarafından istenirse kolaylıkla değiştirilebiliyor. Ayrıca tüm modellerde, iğne ve tetik emniyeti bulunuyor. Tabancaların bir başka ortak özelliği de üzerlerinde bulunan aksesuar rayı. SAR 9 ailesinin, SAR 9 SC hariç tüm üyelerinde bulunan bu ray sayesinde, standart aksesuarlar tabancalara takılabiliyor.
SAR 9 CX

SAR 9 yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın pek çok ülkesinde de beğeniyle kullanılıyor. Hatta serinin SAR 9X modeli, ABD’de biri sektör uzmanları ve dergi editörlerinin, diğeri okuyucuların oylarıyla olmak üzere iki farklı dergi tarafından, 2020’nin en iyi tabancası seçildi. Kısacası SAR 9, Türkiye’nin ve dolayısıyla da Sarsılmaz’ın tabanca alanında uluslararası gururu konumunda bulunuyor.

Tüm bu anlatılan özellikleri değerlendiren ve satın alacağı tabancanın gövde malzemesi olarak çelik ya da polimer arasında tercihini yapan kullanıcı, birinci adımı geçmiş oluyor ve bir sonraki adım için hazır hale geliyor.

SAR 9T, emniyet mandalsız taktik opsiyonuyla pratik ve hızlı kullanım olanağı sunuyor.

İkinci Adım: Kullanım Amacı Ne?

Bir tabanca sahibi olmayı düşünen kullanıcının kendisine sorması gereken soru, bir silaha neden ihtiyaç duyduğu ya da onu ne amaçla kullanacağı. “Güvenlik mi, sportif amaçlar mı ya da koleksiyon yapma arzusu mu?” sorularına cevap verilmesi ve elde edilen cevaba göre tercih yapılması, en doğru sonucu veriyor. Bunun yanında bir silah ne kadar modern ve yenilikçi teknolojilerle üretilmiş olursa olsun, onu en verimli şekilde kullanmayı sağlayan, tabancanın, kullanıcının ihtiyaçlarını gerçekten karşılayıp karşılamadığı ya da ihtiyaçlara ne kadar cevap verebildiği. Bu noktada, kullanıcı bazı kriterler belirlemek zorunda kalıyor. Örneğin kullanıcı, kendisi için gizli taşıma en temel kriterse tercihini bu imkânı sağlayan bir tabanca yönünde kullanmalı. Ya da güvenlik endişelerinden tamamen bağımsız olarak yalnızca atıcılık sporu için bir tabanca seçmek istiyorsa karşısına çıkan bambaşka kriterler arasından seçimini yapmalı.

SAR 9X modeli, ABD’de iki farklı dergi tarafından 2020’nin en iyi tabancası seçildi.

En Önce Gelen İhtiyaçlardan Biri: Güvenlik

Bir tabanca satın alırken en fazla göz önünde tutulan ihtiyaç, güvenlik oluyor. Kullanıcının bulunduğu görevden ya da ortamdan kaynaklanan bu ihtiyacı, onu bir tabanca sahibi olmaya yönlendiriyor. Sarsılmaz modellerinin sunduğu farklı güvenlik özellikleri şöyle sıralanıyor:

  • İçinde bulunduğu durum gereği sürekli tabanca taşımak zorunda olan bir kullanıcı için tabancanın namlu boyu ve ağırlığı, öne çıkan kriterler arasında yer alıyor. Bu iki kriter, tabancanın gizli ya da açık taşınabilmesini etkiliyor. Bu taşıma kriterlerinin yanında namlu boyu, silahın hedefi vurma yeteneği ile de doğrudan ilişkili. Namlu boyu uzadıkça hedefe daha isabetli atış yapılabiliyor; ancak silahın taşınması zorlaşıyor. Bu nedenle silahını rahat ve gizli taşımak isteyenlerin birinci tercihi, kısa namlulu tabancalar oluyor. Çelik gövdeli tabancalara baktığımızda, P8 ailesinin kısa namlu boyuna sahip olan P8 S modeli, öncelikle silahını gizli taşımak isteyenlerin ve daha küçük boyutlu bir tabanca kullanmak isteyen kadın kullanıcıların ilgisini çekiyor. Diğer yandan tabancanın namlu boyunun kısa olması, kapasitesini etkilemiyor. Farklı şarjör seçenekleriyle tabanca, 15 ya da 17 fişek taşıyabiliyor. Polimer gövdeli tabancalar ise gizli taşıma konusunda daha fazla seçenek sunuyor: B6C, B6C-S, B6C-M ve sadece 85 mm’lik boyuyla SAR 9 SC gibi kısa namlu boylarına sahip Sarsılmaz modelleri bu konuda öne çıkıyor. Bu noktada SAR 9 ailesinin sub-kompakt sınıfındaki en küçük üyesi olan SAR 9 SC, ayrıca bahsedilmeyi hak ediyor. Tabanca, kısa namlu boyuna rağmen 12 fişek kapasitesi ve gece atışına da olanak sağlayan üç noktalı fiber nişangâhı ile dikkatleri üzerinde topluyor.
  • Namlu boyu haricinde tabancanın sahip olduğu emniyet sistemleri de seçimi etkileyen hususlardan biri. Kullanıcı, güvenliğini ön planda tutarak iğne kilidi, iğne emniyeti ve atım yatağı dolu göstergesi gibi özelliklere sahip pek çok Sarsılmaz tabanca modeli arasından seçim yapabiliyor. Ancak tehlikeli görevlerde bulunan güvenlik gücü mensupları, tabancalarını hemen kullanmalarını gerektiren durumlarla sıklıkla karşılaştıklarından, tercihlerini, emniyet mandalı kapalıyken bile kurulabilen ve böylece hızlı atışlara imkân sağlayan çelik gövdeli K11 gibi modellerden yana kullanabiliyorlar. Polimer gövdeli tabancalar açısından bakıldığında ise SAR 9T, emniyet mandalsız taktik opsiyonuyla pratik ve hızlı kullanım olanağı sunarken emniyet güçleri ve askeri personelin tercih ettiği bir tabanca olarak ön plana çıkıyor.
  • Sarsılmaz, kullanıcılarına sadece hafiflik, namlu boyu ya da emniyet sistemleri konusunda seçenek sunmuyor; tabancada kullanılan mühimmat kapsamında da farklı tercihlere yönelik modeller üretiyor. Bu modeller arasından belki de en fazla dikkat çekeni, .45 kalibre mühimmat ateşleyebilen K2 45 ailesi. Sarsılmaz’ın gurur kaynağı modellerinden biri olan K2 45, 14 fişek taşıyabilen şarjörüyle dünyanın en yüksek fişek kapasitesine sahip .45 kalibreli tabancalardan biri. Ailenin diğer üyesi olan K2-45C ise kısa namlusuyla güçlü mühimmat ve kolay taşıma imkânını bir arada sunuyor. Polimer gövdeli tabancalar ise farklı mühimmat ateşleyebilen daha fazla modele sahip; standart 9×19 mm fişek haricinde bir mühimmat kullanmak isteyenler 7,65 mm’lik B6C-M’yi ya da .22 kalibrelik B6C-LR’yi tercih edebilirken B6C-S ise 9×17 mm çapında fişek ateşleyebilen farklı bir seçenek olarak sunuluyor.
  • Konu güvenlik olunca, SAR 9 ailesinin Özel Kuvvetler Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen üyesi SAR 9 SP modeli, sahip olduğu özelliklerle öne çıkıyor. SAR 9 ailesinin standart özelliklerine ilave olarak; susturucu bağlantısı, trityumlu ve yükseltilmiş gez ve arpacık, şarjör hunisi (magwell) ve kordon halkası gibi özelliklerle donatılan SAR 9 SP’nin her bir özelliği, bir ihtiyacı karşılıyor. Susturucu bağlantısı ile standart ölçülerdeki tüm susturucular tabancaya takılabiliyor. Yükseltilmiş gez ve arpacık sayesinde tabancaya susturucu takılıyken dahi rahatlıkla nişan alınabiliyor. Ayrıca gez ve arpacıktaki trityum, yetersiz ışık koşullarında bile doğru nişan resminin kolaylıkla oluşturulmasını sağlıyor. Tabancanın şarjör hunisi, kullanıcının gözlerini hedeften ayırmadan hızlı bir şekilde şarjör değiştirebilmesini sağlarken kabzanın hemen altında yer alan kordon halkası ise tabancanın kılıfından çıkarak düşmesini engelliyor. SAR 9 SP’nin kapağının üzerindeki soğutma kanalları ise özellikle seri atışların ardından, namlunun daha hızlı soğumasını sağlıyor.
SAR 9 ailesinin sub-kompakt sınıfındaki en küçük üyesi SAR 9 SC, kısa namlu boyuna rağmen 12 fişek taşıyabiliyor.

Sportif Atıcılar da Unutulmuyor

Bir tabanca sahibi olmak, sadece güvenlik bağlamında gerçekleşmiyor. Güvenlik açısından hiçbir endişe duymayan bir kullanıcı, sportif atışlar yapmak için de bir tabanca satın almayı düşünebiliyor. Bu durumdaki birinin karşısına, yine üstün performans sergileyen çeşitli Sarsılmaz modelleri çıkıyor. Sportif modellerin diğer tabancalardan belki de en büyük farkı, çalışma sistemleri. Sportif amaçla satın alınan tabancalar, çoğunlukla tek hareketli (single action) tetik sistemiyle çalışıyor. Bu tetik sistemine sahip tabancalarda horozun kurulma işlemi, fişeğin ateşlenmesi ve ortaya çıkan barut gazının kapak takımını geri itmesi sayesinde gerçekleşiyor. Bu tetik sistemi, hızın ve hedefe isabetli atışın öne çıktığı sportif atıcılık müsabakalarında, sporcunun düşük tetik ağırlığı istemesi sebebiyle özellikle tercih ediliyor. Sarsılmaz’ın çelik gövdeli K12 SPORT ve K12 SPORT X ile polimer gövdeli SAR 9 SPORT modelleri, bu alanda gerek Türkiye’nin gerekse dünyanın en iyi seçenekleri olarak öne çıkıyor. Bu modellerin fark yaratan özellikleri ise şöyle sıralanıyor:

  • Çelik gövdeli K12 SPORT ailesinin üyelerinin tetikleri ayarlanabiliyor. Bu sayede kullanıcılar, tetiğin yeniden kurulma (reset) mesafesini değiştirebiliyor. Bu mesafe, seri atışlar arasındaki kayıp süreleri azaltmak için kullanıcıların alışkanlıkları doğrultusunda kısaltılabiliyor ya da uzatılabiliyor. Ayarlanabilir gez ve arpacık sayesinde ise kullanıcı, poligondaki şartlara ve kullanacağı mühimmatın çekirdek ağırlığına göre tabancasının sıfırlamasını kendisi yapabiliyor. Ailenin diğer üyesi olan K12 SPORT X, kardeşinden farklı olarak, kapak üzerinde havalandırma kanallarına sahip. Bu kanallar, diğer Sarsılmaz tabancalarında olduğu gibi kullanıcıya soğutma konusunda avantajlar sağlıyor. Aynı zamanda tabancayı, K12 SPORT’a kıyasla daha hafif hale getiriyor.
  • Polimer gövdeli SAR 9 SPORT ise enerjik görünümü ve sunduğu pratik kullanım deneyimiyle fark yaratıyor. Yeni nesil hafif polimer gövdeyle gerçek bir müsabaka tabancası olan SAR 9 SPORT, sağladığı 19 mermilik yüksek şarjör kapasitesiyle güven verirken, göz dolduran Cerakote® kaplama özelliği ve performansı arttıran soğutma kanallarıyla da standart üstü bir verim sunuyor. Müsabaka atıcıları için geliştirilen SAR 9 SPORT, uzun namlusu, iç kısmında kullanılan çelik kaset sistemi ve daha isabetli atışlar için tasarlanan tetik tertibatıyla yüksek performans sağlıyor.
SAR 9 SP modeli, SAR 9 ailesinin Özel Kuvvetler Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen üyesi olarak öne çıkıyor.

Sarsılmaz, Her İhtiyaca Cevap Verebilen Tabancalar Üretiyor

Her kullanıcının kendine özel ihtiyaçları ve beklentileri olsa da bunlara hitap eden bir Sarsılmaz modeli mutlaka oluyor. Sarsılmaz tabanca modellerinden biri, tabanca kullanıcılarının kriterlerini her zaman fazlasıyla karşılıyor. Çünkü Sarsılmaz, silah üretiminde, yaklaşık 150 yıldır; yenilikçi üretim süreçleri ile kaliteyi, kurumsal organizasyon yapısı ile müşteri memnuniyetini, inovatif tasarım ile geleceğin Ar-Ge faaliyetlerini bir araya getiren bir anlayışı birinci planda tutuyor. Her şeyden önemlisi Sarsılmaz, kullanıcılarının çeşitli ihtiyaçları doğrultusunda ürettiği nitelikli ürünlerde, koşulsuz müşteri memnuniyetini temel alıyor. Bir Sarsılmaz ürünü tabanca satın alan kullanıcı, elinde tuttuğu silahın kendisini bir tabanca edinmeye yönelten tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını biliyor. Kullanıcı, ayrıca, Sarsılmaz’ın hem satın alma sürecinde hem de satış sonrasında sağladığı destekle müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedeflediğinden emin oluyor.

SAR 9 SPORT, 19 fişeklik yüksek şarjör kapasitesiyle güven veriyor.

 7 Toplam Görüntüleme,  7 Günlük Görüntüleme

ALINTI KAYNAK: https://www.savunmahaber.com/sizin-icin-en-dogru-sarsilmazi-nasil-secmelisiniz-2/

Yorumlar

deneme bonusu veren siteler kadıköy escort maltepe escort ataehir escort pendik escort kartal escort ataşehir escort kurtköy escort şişli escort istanbul escort bakırky escort mecidiyeky escort işli escort