Ana Sayfa Haberler 9 Ocak 2024 1041 Görüntüleme

Tasarım ve Performans, Sarsılmaz’ın Çelik Gövdeli Tabancalarında Buluştu

Sarsılmaz, her kesimden farklı kullanıcılara yönelik tasarlayıp ürettiği geniş tabanca ürün yelpazesiyle mühendislik ve tasarım kabiliyetlerini performansla buluşturuyor. Her biri özgün özelliklere sahip 65’ten fazla tabanca modeli üreten Sarsılmaz, ürün ailesini genişletmeyi sürdürüyor. Firmanın çelik gövdeli tabancaları, imal edildikleri malzeme ve tasarım diliyle birer klasik olsa da son derece modern yöntemlerle üretiliyor. Sarsılmaz, geniş ürün yelpazesinde yer alan; K2 45, K2-45C, K12 SPORT X, Kılınç 2000 LIGHT, Kılınç 2000 MEGA, P8 L, P8 S, SR 38 6” ve SR 38 4” çelik gövdeli tabancalarıyla kullanıcıların farklı beklentilerini karşılıyor.

Sarsılmaz’ın çelik gövdeli tabancaları, ürün çeşitliliği ve performans olarak listelerin üst sıralarında yer almayı başarıyor. Günümüzde artık klasikleşmiş olan çelik gövdeli tabancalar, kullanıcıya sundukları güvenilirlik ve dayanıklılığın yanı sıra ağırlıklarından dolayı daha az geri tepme, seri atışlarda daha iyi performans ve yüksek sıcaklıklara daha iyi direnç göstermeyle öne çıkıyor. Sarsılmaz’ın çelik gövdeli tabanca ailesinde; P8 L, P8 S, K2 45, K2-45C, K12 SPORT X, Kılınç 2000 LIGHT, Kılınç 2000 MEGA, SR 38 6” ve SR 38 4” modelleri yer alıyor. Sarsılmaz’ın performans, verimlilik ve güvenlik mottosuyla tasarlayıp ürettiği tüm çelik gövdeli tabanca modelleri, piyasaya sürülmeden önce uzun soluklu mühendislik çalışmaları ile tasarlanıyor ve uluslararası standartlardaki zorlu testlere tabi tutuluyor.

P8 L: Daha Az Geri Tepme, Daha İsabetli Atış

Sarsılmaz’ın P8 L tabancası; tepmeyi daha da azaltan kompansatörü ve paslanmaz dövme çelikten imal edilen gövdesi, kapağı ve namlusuyla profesyoneller tarafından tercih ediliyor. Namlunun üst kısmına konumlandırılmış olan kompansatör, mermi namluyu terk ederken barut gazının yukarı doğru çıkmasını ve dolayısıyla namlunun aşağı doğru baskılanmasını sağlıyor. Bu da geri tepmeyi azaltıyor ve atıcının bir sonraki atışını daha isabetli yapmasına imkân tanıyor. Tabancanın kabza kapakları isteğe göre değiştirilebiliyor. Kabza kapaklarının da ötesinde, tamamıyla eşsiz bir tabanca isteyen kullanıcıya ise el işlemesi gravürler opsiyonel olarak sunuluyor. Böylelikle her tabanca, kendine özgü bir karaktere bürünüyor. Kullanıcı, mat veya siyah olmak üzere iki farklı renk seçimi yapabiliyor. Uzatılmış namlu boyuyla güçlü ve güvenilir bir kullanım sunan P8 L, ayrıca değiştirilebilir arpacıkla sahibinin tercihlerine rahatlıkla uyum sağlayabiliyor.

Güvenlikten ödün vermeyen P8 L’nin atım yatağı dolu göstergesi, kapak takımı üzerinde bulunuyor. Böylelikle kullanıcı, silahını hedefe doğru çevirdiğinde silahının tutuşunu değiştirmeden tabancasının dolu olup olmadığını kolaylıkla anlayabiliyor. Tabancanın sahip olduğu bir diğer emniyet ise iğne kilidi. Bu sistem sayesinde, tabanca kurulu olduğunda, yani horoz geride iken iğne kilidi ile emniyete alınabiliyor ve yanlışlıkla horozun düşmesinin ve tabancanın ateşlenmesinin önüne geçiliyor.

Üzeri kaymayı engelleyecek şekilde tırtıklı olarak tasarlanan ergonomik horoz ise atım yatağı doluyken elle kurulması gereken durumlarda, kolay ve emniyetli bir şekilde kurulmaya olanak veriyor. P8 L, tüm bunların yanında, kapak üzerinde havalandırma kanallarına, bir başka ifadeyle namlu soğutma deliklerine sahip. Bu delikler, seri atışlar sırasında namlunun soğumasını kolaylaştırıyor. Bu da üst üste yoğun şekilde atış yapılan durumlarda, sıcaklıktan dolayı tabancanın performansının düşmemesini sağlıyor. Bu kanallar, aynı zamanda tabancayı daha hafif hale getiriyor. Tabancanın sahip olduğu ergonomik tetik korkuluğu ise özellikle çift elle yapılan atışlarda silaha hakimiyeti arttırıyor ve silahın yukarı doğru tepmesinin azaltılmasına katkı sağlıyor.

Profesyoneller tarafından tercih edilen Sarsılmaz P8 L, kompansatörü ve paslanmaz dövme çelikten imal edilen gövdesi, kapağı ve namlusuyla tepmeyi azaltarak yüksek performans sağlıyor.

Kılınç 2000 LIGHT Kullanıcıya Güven Veriyor

Kılınç 2000 LIGHT, tamamen alaşımlı çelik yapısı ile yüksek güvenilirlik sağlıyor. Silahın özgün tasarımı, her türlü zor koşulda kullanıcısına yüksek performans sunuyor. Tabanca, isteğe bağlı olarak da kişiselleştirilebiliyor. Kabza farklı kapaklarla değiştirilebiliyor ya da gövdeye, kullanıcının zevkine göre işleme yapılabiliyor. Böylelikle farklı beğenilere hitap eden Kılınç 2000 LIGHT, yenilik ve geleneği yapısında barındırıyor.

Kılınç 2000 LIGHT’ın kabzası, ele tam oturan ergonomik yapısı ile kolayca kavranıyor. Tabanca, 17 fişek taşıyabilen bir şarjörle sunuluyor ve bu sayede tehlikeli ortamlarda görev yapan kullanıcı, mühimmat bitecek korkusu olmadan silahını taşıyabiliyor. Profesyonel kullanıma özgü tüm hassas özellikleri üzerinde taşıyan Kılınç 2000 LIGHT’ın arpacığı da değiştirilebiliyor. Üç noktalı nişangâh sistemine sahip olan tabancayla gece ve gündüz şartlarında hedefe nişan alıp atış yapmak kolaylaşıyor. Sarsılmaz’ın tüm tabancalarında olduğu gibi güvenliğe büyük önem verdiği Kılınç 2000 LIGHT’ta, iğne kilidi de bulunuyor. Bu sistem ile tabanca kurulu olduğunda, horozun yanlışlıkla düşmesi ve merminin ateşlenmesi önleniyor. Silahın kapak takımı üzerinde atım yatağı dolu göstergesi bulunuyor. Kılınç 2000 LIGHT’ın sahip olduğu ergonomik tetik korkuluğu, kullanıcıya sunduğu sağlam kavrayış ile silaha hâkimiyeti arttırıyor.

Kılınç 2000 LIGHT, kullanıcı tercihlerine göre kişiselleştirilebiliyor.

Kılınç 2000 MEGA: Performansta Yüksek Standart

Sarsılmaz’ın çelik gövdeli tabancaları arasında önemli bir yere sahip olan Kılınç 2000 MEGA modeli, alaşımlı, paslanmaz çelik gövdesi ve kusursuz tasarımı ile her türlü zorlu koşulda kullanıcısına yüksek performans garantisi veriyor. Kılınç 2000 MEGA, özel sedef işlemeli kabza kapağı seçeneğiyle gerek profesyoneller gerekse silah tutkunları için vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Kılınç 2000 MEGA’nın kabzasında, özellikle iki elle yapılan atışlarda kavramayı arttıran özellikler bulunuyor. Silahı kavrayan elin başparmağı, kabza üzerindeki çıkıntılara tam olarak oturuyor ve böylece silah kolayca kavranıyor. Tabanca, aynı ailedeki Kılınç 2000 LIGHT gibi 17 fişek alabilen bir şarjörle sunuluyor.

Gez ve arpacığı üç noktalı nişangah sistemine sahip olan tabanca, gece ve gündüz hedefe nişan alıp ateşleme yapmayı kolaylaştırıyor. Tabancanın sahip olduğu emniyet sistemi olan iğne kilidi sayesinde tabanca kurulu olduğunda horozun yanlışlıkla düşmesi ve merminin ateşlenmesi önleniyor. Ergonomik horozun üzerindeki kurulmayı kolaylaştıran tırtıklar, tabancanın hızlı bir şekilde kurulabilmesini sağlıyor. Kılınç 2000 MEGA’nın ergonomik tetik korkuluğu, klasik bir tasarım ile sağlam bir kavrayışı ve silaha hâkimiyeti bir arada sunuyor. Kılınç 2000 serisi, uzun yıllardır Türk ordusu ve emniyet teşkilatı tarafından kadro silahı olarak kullanılıyor.

Zarif ve İnce: K2 45

K2 45 serisi, dünyada çok az sayıda .45 kalibrelik tabancanın sahip olduğu yüksek fişek kapasitesiyle dikkat çekiyor. Bu tabancalar, 14 fişek taşıyabilen şarjör seçeneğiyle satışa sunuluyor. K2 45 serisi tabancalar, ayarlanabilir gez özelliğiyle kullanım esnekliği sağlıyor. Namlu altında MIL-STD-1913 uyumlu (Picatinny) ray sistemine sahip silahın dikkat çeken özelliklerinden biri de zarif ve ince kabzası. Tabancanın .45 ACP kalibre mühimmat ateşlediği ve şarjörünün çift sıralı olduğu düşünüldüğünde, bu inceliğin elde edilebilmesinin arkasındaki mühendislik çalışması daha net ortaya çıkıyor. İnce kabza sayesinde rahat bir şekilde kavranan tabanca, yumuşak tetiğiyle de dikkat çekiyor.

Klasik Tutkunlarının Vazgeçilmezi: SR 38 Serisi

SR 38 4” ve SR 38 6” olarak iki modeli bulunan SR 38 serisi tabancalar, halk arasında altı patlar ya da toplu tabanca olarak biliniyor. Bu seri, klasik bir modelin modernize edilmiş hali olarak koleksiyoncular için etkili bir seçenek oluşturuyor. SR 38 serisi tabancalar, bir koleksiyon parçası olmanın ötesinde, ateşlemeye hemen hazır olmasıyla yakın koruma görevlerinde de rahatlıkla kullanılabiliyor.

Koleksiyoncular için aranan bir model olan Sarsılmaz SR 38 serisi, klasik bir tabancanın modernize edilmiş versiyonu olarak dikkat çekiyor.

Sporcuların Tercihi K12 SPORT

Sadece güvenlik anlamında değil, sportif atışlar yapmak için de tabanca edinmeyi düşünen kullanıcıların karşısına da çeşitli Sarsılmaz modelleri çıkıyor. Sportif modeller, çalışma sistemleriyle diğer tabanca modellerinden ayrılıyor. Sportif amaçla satın alınan tabancalar, çoğunlukla tek hareketli (single action) tetik sistemiyle çalışıyor. Bu tetik sistemine sahip tabancalarda horozun kurulma işlemi, fişeğin ateşlenmesi ve ortaya çıkan barut gazının kapak takımını geri itmesi sayesinde gerçekleşiyor. Bu tetik sistemi, hızın ve hedefe isabetli atışın öne çıktığı sportif atıcılık müsabakalarında, sporcunun düşük tetik ağırlığı istemesi sebebiyle özellikle tercih ediliyor. Sarsılmaz’ın çelik gövdeli K12 SPORT ve K12 SPORT X modelleri, bu alanda gerek Türkiye’nin gerekse dünyanın en iyi seçenekleri arasında gösteriliyor. Horoz ateşlemeli bu tabancaların namlusu, kapağı ve gövdesi, alaşımlı ve paslanmaz dövme çelikten imal ediliyor.

K12 SPORT X, Aileye Yeni Bir Soluk Getirdi

K12 SPORT X, K12 SPORT modelinden farklı olarak, kapak üzerinde havalandırma kanallarına sahip. Bu kanallar, diğer Sarsılmaz tabancalarında olduğu gibi kullanıcıya soğutma konusunda avantajlar sağlıyor. Aynı zamanda tabancayı, K12 SPORT’a kıyasla daha hafif hale getiriyor. Tabancayı hafifleten bir diğer özellik ise gövdenin namlu miğferi bölümünün daha ince tasarlanmış olması. Kapaktaki soğutma kanalları ve ince yapılı namlu miğferi, tabancayı, K12 SPORT’a kıyasla 160 gram daha hafif yapıyor. K12 SPORT X de Sarsılmaz’ın diğer sportif tabancası gibi tek hareketli (single action) çalışıyor. Tek hareket çalışma sistemi, özellikle sportif tabancalarda çoğunlukla tercih edilen bir sistem olarak öne çıkıyor. Tabancanın sahip olduğu ayarlanabilir tetik sayesinde kullanıcılar, tetiğin yeniden kurulma (reset) mesafesini değiştirebiliyor. Böylece yeniden kurulma mesafesi, seri atışlar arasındaki kayıp süreleri azaltmak için kullanıcıların alışkanlıkları doğrultusunda kısaltılabiliyor ya da uzatılabiliyor. Ayarlanabilir gez ve arpacık sayesinde ise kullanıcı, poligondaki şartlara ve kullanacağı mühimmatın çekirdek ağırlığına göre tabancasının sıfırlamasını kendisi yapabiliyor.

Çelik gövdeli tabancalar; dayanıklılık, uzun ömürlü kullanım ve yüksek performans vadederken, sundukları diğer avantajlar ise şöyle sıralanıyor:

  • Namluda Daha Az Tepme: Silahın ateşlenmesi sırasında merminin namlu içerisindeki yiv ve setlerden kaynaklanan dönme hareketi, namluyu yukarı doğru kaldıran bir etki yaratıyor. Ancak çelik gövdeli tabancalarda ön kısmın ve özellikle namlunun ağırlığı, bu yukarı doğru hareketi azaltıyor ve namlunun yukarı tepmesinin daha az olmasını sağlıyor. Bu sayede hedefe yönelik hassas atışlarda etkili sonuçlar alınıyor.
  • Seri Atışlarda Yüksek İsabet: Bu avantaj, doğrudan namlu yukarı tepmesinin az olmasından kaynaklanıyor. Namlunun tepmesinin az olması sayesinde seri atışlar sırasında tetiğin her çekilişinden sonra arpacığın tekrar hedef üzerine oturtulması daha kısa sürede yapılabiliyor.
  • Gövdede Daha İyi Isı Direnci: Çelik gövdeye sahip tabancalar, çok sayıda atış sonucu ya da çevre şartlarından kaynaklanan aşırı sıcağa maruz kalmaları durumunda, az bir seviyede de olsa genleşebiliyorlar. Ancak soğuduklarında eski hallerini alıyorlar. Bu nedenle çelik gövdeli tabancalar, sıcaklık direnç testlerinde daha iyi sonuç alıyorlar.
K2 45 serisi, dünyada çok az sayıda .45 kalibrelik tabancanın sahip olduğu yüksek mermi kapasitesiyle sunuluyor.

Tablo. Sarsılmaz’ın Çelik Gövdeli Tabancalarının Teknik Özellikleri

Teknik Özellikler K 12 SPORT X P8 L Kılınç 2000 LIGHT Kılınç 2000 MEGA
Kalibre 9×19 mm
Tetik Sistemi Tek Hareketli Çift Hareketli
Kapasite 17
Namlu Boyu 120 mm 117 mm 116 mm
Toplam Boy 218 mm 204 mm 203 mm 204 mm
Toplam Yükseklik 141 mm 140 mm 140 mm
Toplam Genişlik 35 mm 38 mm 38 mm 35 mm
Ağırlık 1.170 g 1.075 g 1.000 g

Loading

ALINTI KAYNAK: https://www.savunmahaber.com/tasarim-ve-performans-sarsilmazin-celik-govdeli-tabancalarinda-bulustu/

Yorumlar

deneme bonusu veren siteler kadıköy escort maltepe escort ataehir escort pendik escort kartal escort ataşehir escort kurtköy escort şişli escort istanbul escort bakırky escort mecidiyeky escort işli escort